Grundrecept på Fudge

Detta är ett grundrecept och kan givetvis varieras i oändliga mängder. Endast fantasin sätter gränser. Jag brukar dubbla receptet så att vi kan äta fudge tills vi får magknip.
 
 
Fudge ca 50 bitar
Det här behöver du:
1,5 dl Vispgrädde
50 g smör
1,5 dl socker
100 g vitchoklad
1 tsk havssalt
(Mat/Bak termometer underlättar)
 
Såhär gör du:

  • Blanda grädde, socker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält.
  • Koka utan lock på medelvärme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°. Dra kastrullen från värmen och låt svalna något.
  • Hacka chokladen och skär smöret i tärningar. Rör ner choklad och smör i smeten och rör tills det smält.
  • Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Låt svalna. Skär fudgen i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt.
Klart!
 

Kommentera här: