Kanelbullekladdkaka

Den 4e Oktober är det kanelbullensdag.

Vill du bjuda på något extra utöver de vanliga. Då har jag det perfekta receptet för dig, nämnligen en kladdkaka som smakar nygräddade kanelbullar. Fungerar även utmärkt att frysa och tina i micron när suget faller in. 
 

Ingredienser

 12 bitar
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl special
  • 200 g smör
  • 2 msk mortlade kardemummakärnor
  • 4 ägg
  • en nypa salt

Fyllning

  • 2 msk strösocker
  • 1-2 msk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ev. pärlsocker till garnering
  • 50 g smör

Så här gör du

 tid: 40 minuter
  1. Smält smöret och låt det svalna en stund. Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör om med en visp.
  3. Klä en ringform med bakplåtspapper (23 cm, om formen är större beräkna något kortare gräddningstid)
  4. Smält smöret till fyllningen och blanda det med kanel, socker och vaniljsocker.
  5. Häll smeten i formen och ringla sedan ut fyllningen som en spiral över kakan. Enklast är att börja från mitten och "snurra ut" fyllningen. Dra ut lite till med en kniv om du önskar. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  6. Ta ut kanelbullekladdkakan och servera den med lättvispad grädde.
 
 

Kommentera här: