Kladdkakebullar á la Nicklas


Deg
50 gram jäst
5 dl mjölk
125 gram smör
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
ca 15 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
Kladdkakefyllning
100 gram smör
2 dl socker
1.5 dl mjöl
4 msk kako
1 msk vaniljsocker
2 ägg
Utbakning
2 dl socker
80 gram smör
Pensling
1-2 ägg
Gör så här:
Deg
1. Värm mjölken till 37 grader
2. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken, sockret och vaniljsockret.
3. Klicka i smöret
4. Häll i 13 dl mjöl och knåda i 10 minuter i maskin.
5. Låt jäsa i 30 minuter under en bakduk.
Kladdkakefyllning
1. Smält 100 gram smör till fyllningen och låt svalna.
2. Knäck i äggen i smöret.
3. Vänd ner de torra ingredienserna.
Utbakning och gräddning
1. Kavla ut degen tillsammans med lite mjöl.
2. Bred på ett lager smör och strö över socker samt bred ut ett lager kladdkakefyllning.
3. Dela degen i fyra lika stora delar.
4. Vik varje del på mitten och skär remsor.
5. Rulla ändarna åt varsitt håll och snurra ihop genom att fästa ändan under bullen.
6. Lägg bullarna i formar (så att fyllningen inte rinner ut i ugnen)
7. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter
8. Pensla på ägg
9. Grädda i 225 grader i 8-10 minuter
10. Låt bullarna vila under duk i 10 minuter
11. Ta av bullformarna
12. Smält smöret och doppa bullarna i socker