Chokladbollskladdkaka

8 PORTIONER

2 ägg

3 dl socker

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

1.5 dl vetemjöl

100 g smält smör

 

 

Gör så här

1.Smörj och bröa en rund bakform, ca 23 cm i diameter.

 

2.Rör först ihop ägg och socker. Blanda i övriga ingredienser.

 

3.Häll smeten i formen.

 

4.Grädda i nedre delen av ugnen ca 10-15 minuter i 200º. Kladdkakan ska fortfarande vara lös i mitten.

 
  • Medan kakan svalnar gör chokladbollssmeten.
  •  
  • 100 g mjukt smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao av god kvalitet
  • 2 msk kallt espressokaffe (vanligt kaffe funkar också)
  • Blanda smör, strösocker och havregryn i en bunke.
  • Blanda i vaniljsocker och kakao, tillsätt sist kallt kaffe. Knåda ihop till en deg.
  • Pressa försiktigt ut smeten på kladdkakan när den svalnat helt.
  • Strö på pärlsocker!
  •  
 
 

Kommentera här: